2021-10-02 11:11:18• hírek • Szatmár.ro

Kaktuszkiállítás: Látnivaló van, látogató azonban alig

Az elmúlt napok kedvezőtlen időjárási körülményeit okolják első sorban a szervezők az október 3-áig tartó kaktuszkiállítás gyenge látogatottsága miatt, de bíznak abban, hogy ha kijavul az idő, szombaton és vasárnap még szép számmal jönnek bámészkodók.

Mint azt hírportálunk is előrevetítette, szeptember 30. és október 3. között két év után ismét kaktuszkiállítást szervez Szatmárnémetiben az Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület, méghozzá a művészeti múzeum udvarán.

A szabadtéri rendezvény összesen 18 szatmári-, nagykárolyi-, nagybányai-, és tordai gyűjtő növényeiből állt össze, összesen 206 kaktusz és pozsgás növény került fel a standokra.

A tárlat valóban mutatós, gyűjteményük legszebb darabjait hozták el a kiállítók, így aki kicsit is érdeklődik a kaktuszok és pozsgás növények világa iránt, érdemes kilátogasson és megcsodálja az idei felhozatalt.



Tar Sándor főszervező szerkesztőségünk munkatársának elmondta, a kedvezőtlen időjárás ellenére vannak növények, melyek virágot hoztak, sőt, ha jobb lenne az idő, bizonyára még több virágzó kaktuszt lehetne megfigyelni.

„Sokkal több látogatóra számítottunk, de tudjuk, hogy a csütörtöki és pénteki nyirkos időjárásban nem nagyon vágytak kaktuszkiállításra jönni az emberek. Viszont úgy néz ki szombaton és vasárnap jó időre lehet számítani, ezért bízunk benne, hogy megnő itt is a forgalom” – fogalmazott a szervező.

A kiállítás alkalmával növényeket is lehet vásárolni, sőt, tombola is van, a szerencsések nyerhetnek is egy-egy szép kaktuszt vagy pozsgást.



Csatlakozni is lehet az egyesülethez

A szatmárnémeti székhelyű Aztekium Kaktuszgyűjtő egyesület 23 éve működik, az ország egyetlen  ilyen jellegű szervezeteként, jelenleg valamivel több mint 70 fővel, de akik szeretnének csatlakozhatnak a gyűjtőkhöz, ahogyan azt idén már 4-en megtették.

Az új tagok a 15 lejes belépési díj és az 50 lejes éves tagsági díj befizetése fejében lehetőséget kapnak, hogy egy olyan közösséghez tartozzanak, ahol a közös érdeklődés szellemében a tagok információt cserélhetnek, növényállományukat egymás között bővíthetik, és közös kiállításokon vehetnek részt.

Ezzel kapcsolatosan bővebb információkat a helyszínen a szervezőktől lehet kérni.

A tárlat tehát szombaton 17 óráig, és vasárnap 14 óráig még várja a látogatókat. Éljenek a lehetőséggel! 











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: